DB Actueel Online

Op gezette tijden wil de website aandacht besteden aan actuele ornithologische fenomenen. De Nederlandse vogelaars worden (gelukkig maar) nog regelmatig verrast. Door een influx van een bepaalde soort of bepaalde soorten, door een uiterst zeldzame soort waarvan de meeste vogelaars nog niet eens de juiste Nederlandse naam weten, door onverwachte determinatieproblemen en dergelijke. De kracht van dit medium is dat er direct en interactief ingegaan kan worden op deze spannende gebeurtenissen in het veld. Wat is er precies aan de hand? Wat is hier al van bekend? Is er al eerder over geschreven in Dutch Birding? Hoe denkt men in het veld hierover?

Vogeljaar 2023

31 december 2023  ·  Webredactie en bestuur Dutch Birding

Namens alle vrijwilligers van Dutch Birding willen we jullie bedanken voor jullie betrokkenheid in 2023. En uiteraard wensen we iedereen een gezond en vogelrijk 2024 toe!

Om ons heen horen we veel geluiden dat het maar een mager jaar was en dat er na de Pacifische Waterpieper eigenlijk niets nieuws meer te zien was voor iedereen. Echter, vaak ligt de focus toch op het negatieve, want als je er echt bij stilstaat was er voor een hoop mensen ongelooflijk veel te zien; met waanzinnige inhalers als Groene Bijeneter, Alpenheggenmus, Ringsnavelmeeuw, Alpengierzwaluw, Rotszwaluw en niet te vergeten een herkansing voor mensen die de Geelbrauwgors van vorig jaar hadden gemist.

Vanwege de prachtige maandoverzichten van Wim Wiegant en jaarverslag tijdens de DB-dag vond Folkert-Jan het een beetje een overkill om dit jaar weer een volledig jaarverslag te schrijven.

Om het jaar toch af te sluiten en terug te blikken op alle fantastische soorten die zijn gezien daarom een ander initiatief. Op de verschillende sociale media komen we van vele Dutch Birders eigen jaarverslagen tegen en hoe leuk zou het zijn om die hier met elkaar te delen.

Daarom het verzoek aan iedereen die zo'n jaarverslag heeft geschreven hieronder een link te delen. Heb je geen heel jaarverslag geschreven dan wordt het ook zeer op prijs gesteld als je hieronder je hoogtepunt met ons deelt!

Als leverancier van de jaarverslagen van de afgelopen twee jaar, vind je hieronder in de comments alvast het videojaarverslag van Folkert-Jan.