Nieuws

COVID-19 virus in verband met twitchen; update 19 december 2021

19 december 2021  ·  Marten Miske

Beste Dutch Birders,

We hoeven niemand uit te leggen dat onze wereld er vanaf vandaag weer anders uitziet dan gisteren. Een situatie waarvan we gehoopt hadden dat we die niet meer zouden ervaren, maar het is helaas niet anders. Ook voor Dutch Birding en in het specifiek Dutch Bird Alerts heeft dit helaas weer implicaties.

Vanaf maandag 20 december 2021 zijn we dan ook genoodzaakt een aantal kleine wijzingen door te voeren op onze systemen. Samenvattend houdt dat in dat Dutch Birding binnen de huidige wet- en regelgeving geen organiserende of faciliterende rol kan innemen. Soorten en locaties van vogels zullen nog steeds gedeeld worden via Dutch Bird Alerts maar zonder aanvullende informatie. Ook zal de Telegramgroep, zolang de lockdown duurt, weer dichtgezet worden.

Mocht je besluiten een zeldzame soort te gaan bezoeken dan verzoeken we eenieder om rekening te houden met elkaar. Geef elkaar de ruimte en hou je aan de basisregels die op dit moment geldend zijn in Nederland. Zo kunnen we met zijn allen onwenselijke situaties voorkomen.

Namens het bestuur en het Adminteam,

Marten Miske, voorzitter