Nieuws

COVID-19 virus in verband met twitchen; update 13 oktober 2020

13 oktober 2020  ·  Bestuur Dutch Birding Association

Dutch Birders,

We vallen direct maar met de deur in huis: de aangekondigde maatregelen laten het vanaf woensdagavond 13 oktober om 22:00 niet langer toe voor voor Dutch Birding om twitches te faciliteren. Dat heeft het bestuur unaniem besloten. Concreet betekent dit dat we geen waarnemingen meer gaan doorgeven via DB Alerts en via Telegram, zolang de huidige maatregelen van kracht zijn. Precies dat scenario wat je niet wilt midden in een extreem spannend najaar, waarbij in de landen om ons heen de ene na de andere mega wordt gevonden.

Meer dan in het voorjaar valt deze beslissing ons erg zwaar. Waar we in het voorjaar nog niet wisten waar we mee te maken hadden weten we dat nu meer en meer. De berichten die wij met jullie hebben gedeeld via deze updates en de commentaren die daaronder werden gegeven hebben ons als vogelaars/twitchers alert gemaakt. Ook hebben velen van jullie mij en de andere bestuursleden gebeld, geappt, gemaild en aangesproken in het veld om steun te betuigen, kritiek te leveren en vooral mee te denken. De aanloop van al deze bewustwording bij elkaar kwam bij elkaar in de twitch van de Goudlijster. Een schoolvoorbeeld waarbij wij denken dat wij als twitchers hebben laten zien dat we in staat zijn om rekening met elkaar te houden en elkaar de ruimte te geven. En daarvoor willen we jullie bedanken, want we hadden zomaar eens anders in het nieuws kunnen komen.

Maar voor goed gedrag in het verleden kopen we nu niks. Behalve dat we achteraf geen besmettingshaard zijn gebleken en we samen gezond zijn gebleven en uiteindelijk is dat het grootste goed. Als onze slagkracht net zo groot was als die van de sportscholen dan hadden we een goede kans gehad om opgenomen te worden in het lijstje met uitzonderingen. Maar “helaas” zijn we uniek in onze soort.

Laten we hopen dat nieuwe versoepelingen zich sneller aandoen dan we op dit moment voorzien, maar voor nu is dit helaas de werkelijkheid waar we mee moeten dealen de komende tijd.

Namens het bestuur,

Marten Miske, voorzitter