Nieuws

COVID-19 virus update in verband met twitchen

16 maart 2020  ·  Bestuur Dutch Birding

De restricties die door de overheid/RIVM worden opgelegd aan de Nederlandse bevolking zijn door het bestuur van Dutch Birding vertaald in ad hoc beleid rondom twitches.

Twitches trekken vele mensen aan uit alle hoeken van het land en het bestuur meent dat dit leidt tot onverantwoorde situaties. Tijdens de twitch van vandaag bij de Franklins Meeuw bleek dat de door de overheid gecommuniceerde 1,5m afstand tussen personen niet wordt nageleefd.

Omdat een embargomelding van zowel Dutch Birding als Waarneming.nl niet voldoende bleek om dicht sociaal contact te vermijden, concludeert het bestuur dat het beleid dient worden aangescherpt en wel als volgt:

U wordt in beginsel tijdelijk middels Dutch Bird Alerts / de Info App Groep niet op de hoogte gesteld van zeldzame soorten.

Wij begrijpen als geen ander dat dit vervelend is. Wij vragen u tevens vooral uw gezond verstand te gebruiken en bij het twitchen geen onnodig risico te nemen, voor de andere aanwezige vogelaars, uw naasten en uzelf. Bedenk dat u het virus kunt meenemen naar een twitch, en het er mee vandaan kunt nemen.

Zeldzame vogels kunnen dus niet rechtstreeks meer gemeld worden via DB-Alerts, deze functie is tijdelijk uitgeschakeld. Mocht u een zeldzame vogel vinden dan vragen wij u contact op te nemen met Wietze Janse (06-51027831) of met een bestuurslid (Marten Miske: 06-10014311 of Remco Hofland: 06-30905550) om af te stemmen of de zeldzaamheid in kwestie wel of niet gecommuniceerd kan worden binnen een bredere groep.

Wij danken u voor uw begrip en let op elkaar.

Namens het bestuur,

Marten Miske, voorzitter