Nieuws

DB Alerts App nu ook voor Android beschikbaar

13 september 2011  ·  Jeroen van Vianen

Per vandaag is de nieuwe Android App for DBAlerts beschikbaar in de Android App Store. Naast de eerdere App voor iPhone, is nu dezelfde functionaliteit voor Android smartphones beschikbaar.

De applicatie is voor iedereen gratis te gebruiken voor het bekijken van waarnemingen. Alleen het actief ontvangen en verzenden van berichten is voorbehouden aan leden van Dutch Bird Alerts (€ 3 per maand, voor meer info zie http://www.dutchbirdalerts.nl/subscription.action).

De applicatie bevat:

 • Bij opstarten een overzicht van de (laatste) waarnemingen. Men kan via instellingen zelf bepalen of je de pagina automatisch of handmatig wil verversen.
 • Overzicht van alle details van de waarnemingen. Via menu kun je de waarnemer rechtstreeks bellen en plek-/route-info opvragen met behulp van de geïnstalleerde navigatiesoftware.
 • Verzenden van een waarneming, waarbij je door het bekende menu wordt geloodst.
  • Eerst de vogelnaam, plekinfo, gedrag, etc. invoeren.
  • In het volgende scherm wordt automatisch je locatie bepaald met behulp van GPS. Deze kun je ook via het menu uitschakelen en de plek via een Google Maps kaartje bepalen (handig bij het doorgeven van waarnemingen van derden!). In dit scherm kun je ook wisselen tussen kaart en satelliet.
  • Daarna wordt extra info gevraagd en kun je aangeven of je de vogel zelf gezien hebt.
  • Tot slot volgt een overzicht van de waarneming, je kunt (m.b.v de back-toets) de gegevens wijzigen of kiezen voor opslaan (alleen publiceren) of versturen (waarneming wordt naar alle Dutch Bird Alerts deelnemers verstuurd).

Dit is de eerste versie die beschikbaar komt, nadat we veel tests hebben gedaan. Mocht je toch nog fouten tegenkomen laat het ons dan weten. Al veel wensen zijn meegenomen in deze applicatie om het bekijken en doorgeven van waarnemingen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Mocht je nog meer wensen hebben, dan horen we die graag. We zullen kijken of deze in volgende versies in te bouwen zijn. Je kunt ons bereiken op dutchbirdalerts@dutchbirding.nl