Nieuws

Aankondiging Wadden Vogelfestival 2023 – 6 en 7 mei 2023!

15 maart 2023  ·  Rodny Stolk

In het weekend van 6 en 7 mei organiseert het Nationaal Park Duinen van Texel samen met het Vogelinformatiecentrum ook in 2023 weer een Wadden Vogelfestival Vogelweekend. Zoals ieder jaar staat het weekend in het teken van vogels kijken en de zoektocht naar bijzondere soorten. Statistisch gezien zijn deze dagen van mei de beste dagen om zeldzame vogels te ontdekken. En Texel is al sinds jaar en dag de gemeente waar de meeste zeldzaamheden ontdekt worden.

Tijdens het vogelweekend zijn alle vogelaars van harte welkom. Iedereen zorgt zelf voor de eigen overnachting en vogelt het weekend op zijn of haar eigen manier. Informatie over accommodatie kun je onder meer vinden op de website van de VVV Texel.

Het Wadden Vogelfestival

Vogelaarsavond

Kom ook zeker naar de gezellige vogelaarsavond met uitgebreid diner! Op het Waterplein in de Cocksdorp kun je zaterdag 6 mei van 18:30 tot 23:45 terecht voor een hapje en een drankje om gezellig bij te kletsen met andere vogelaars! Ook kun je er in de schemering en het donker verschillende warmtebeeldkijkers testen bij de Roggesloot! Gezellig een hapje mee eten kan door je op te geven via deze link.

Soort van het weekend

Op vrijdagochtend 5 mei 2023 om 7.00 uur start het competitieve element van het Voorjaarsweekend: het zoeken naar de beste soort van het weekend! Het programma eindigt met de prijsuitreiking aan de ontdekker van de beste soort van het weekend, op zondag 7 mei 2023 om 17:00 uur.

Uiteraard is er ook dit jaar weer een fraaie kijker te winnen. De ontdekker van de beste vogelsoort van het weekend wint een Opticron Traveller ED 8x32 t.w.v. €495,-. Deze wordt beschikbaar gesteld door Opticron. De bekendmaking en prijsuitreiking zijn zondag 7 mei om 17:00 uur in het Vogelinformatiecentrum. De spelregels rondom de soort van de dag zijn te vinden op de site van het Wadden Vogelfestival.

Vogels kijken op de Noordpunt van Texel

Texel Big Day

Ook dit jaar is er natuurlijk weer een Texel Big Day, als onderdeel van het Wadden Vogelfestival. De teams gaan weer 24 uur lang, lopend of op de fiets, het veld in om zoveel mogelijk soorten te zien. Ook halen ze zoveel mogelijk geld op voor Scholekster en Grote Stern. Zien welke teams er meedoen, en aan welk team je wilt doneren? Kijk dan even op de website van het Wadden Vogelfestival.

De Service Tourkar van Swarovski Optik, waar experts je graag verder helpen voor service en reparaties.

Birdfair, verrekijkershow en lezingen

Het hele weekend is er overdag van 10:00-16:30 een Birdfair op het Waterplein in de Cocksdorp, waar veel organisaties die iets met de hobby van het vogels kijken te maken hebben aanwezig zijn. Ook is er een grote optiekshow en is er een speciale service-tour van Swarovski op het eiland met personeel van de reparatieafdeling in Oostenrijk. Deze service-tour is een primeur voor Nederland en je kunt hier terecht voor kleine reparaties. Bij grotere reparaties kunnen ze je meer uitleggen over het proces, de kosten en de tijd dat je de verrekijker kwijt bent. Vrijdagavond is er, zoals vanouds, een lezing in het Eierlandsche Huis. Op zaterdag zijn er van 10:00 tot 16:30 verschillende korte lezingen op de Birdfair.

Genoeg te doen dus! Bovenal is het een heerlijk vogelweekend met veel andere vogelaars. Meer informatie, waaronder het volledige programma, is hier te vinden: waddenvogelfestival.nl/.