Nieuws

Dutch Birding Vogelmaand 2022 - Februari - vanavond live!

24 februari 2022  ·  Diedert Koppenol & bestuur

Zoals velen waarschijnlijk al hadden verwacht zal ook dit keer ons gezamenlijk samenzijn online plaatsvinden. Geen fysieke Vogeldag nog, hopelijk is dit de laatste online editie!

Echter, niet getreurd, want ook dit jaar hebben wij weer een leuk programma met kwalitatieve lezingen klaarstaan. De laatste puntjes worden op de i gezet en de techniek weer afgestoft, maar hopelijk zitten jullie alweer klaar voor een nieuwe editie van de Vogeldag: de Vogelmaand!

Dit jaar zullen we niet alle lezingen in één week plannen, maar verspreid over de gehele maand februari. Zo is er in deze donkere wintermaand elke week iets om naar uit te kijken! Het programma is nog niet helemaal vastgelegd, maar we zullen weer beginnen met een korte update door het bestuur. Hierin zullen we niet alleen een update geven over DBA zelf, maar ook over de Most Wanted, onze vogelwedstrijd in samenwerking met Swarovski en Vogelinformatiecentrum Texel. Ook zal de nieuwe lijst voor 2022 bekend worden gemaakt. Daarna zal deze avond overgenomen worden door Alwin Borhem die ons meeneemt in de strijd van de jaarlijsters die in 2021 fel werd gestreden!

In de weken daarop hebben we nog in ieder geval een update van Peter de Knijff, die ook met een interessante ID-casus zal komen! Dat zullen we alleen nog even niet uit de doeken doen, zoals Peter het graag heeft. Ook hopen we nog een leuke lezing met internationale allure te verzorgen, which will be given in English. Vervolgens zullen we het programma afsluiten met de enige echte Mystery Bird Quiz. Wie weet hebben we verder nog wel een verrassingslezing, maar dit zal in de loop van de tijd wel bekend worden.

Beginnend in de eerste week van februari zullen er dus elke week online lezingen bij te wonen zijn. We verzamelen allemaal weer met op het YouTube-kanaal van Dutch Birding. Een link naar de livestreamruimte kunt u bij de aparte kopjes vinden, en hier vindt u die voor het algemene kanaal.

Programma Dutch Birding Vogelmaand februari 2022

Week 1 - 8 februari directe YT-link
19:30 Bestuursupdate + uitreiking Most Wanted 2021
20:00 Jaarlijsten in 2021 

Week 2 - 16 februari directe YT-link
20:00 Corvo Birding - Arthur Geilvoet & Pierre-André Crochet

Week 3 - 24 februari directe YT-link
20:00 Wat is de tjiftjaf van Berkheide? Door Peter de Knijff, Vincent van der Spek & Gijsbert Twigt

Week 4
20:00 Mystery Bird Quiz - Diederik Kok

---------------------------------------------------------------------------

Wij hopen jullie allen online te verwelkomen tijdens deze activiteiten!

Namens het bestuur,
Diedert Koppenol