Nieuws

Nieuwe website: een week verder

9 april 2016  ·  Bestuur & redactie Dutch Birding Association

Een week geleden hebben wij met veel trots onze geheel vernieuwde website gepresenteerd. We zijn blij met de vele enthousiaste reacties. Daarnaast schromen jullie gelukkig niet om ook kritisch te zijn en ons te wijzen op onvolkomenheden of zaken die ontbreken. Hieronder een beknopte terugblik en nadere toelichting.


Fotogalerij

Bij het overzetten van de foto’s van de oude naar de nieuwe website is gebleken dat nog niet alle foto’s, met bijbehorende commentaren, zijn overgezet. Belangrijk om te weten is dat niets verloren is gegaan. Dat dit niet automatisch is gebeurd kan diverse redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat de wetenschappelijke naam is gewijzigd, of omdat de gebruiker meerdere profielen had aangemaakt. Deze moesten bij de migratie exact kloppen om een match te maken. Momenteel wordt hard gewerkt om de nog ontbrekende foto’s handmatig over te zetten.


Mobiele versie

Bij het uitrollen van de website is ervoor gekozen om prioriteit te geven aan een ontwerp gericht en afgestemd op een desktop / laptop en de meest gangbare tablets. De mobiele versie loopt hierin achter. Afgelopen week is hier wel aan gewerkt en is met hulp van een aantal van jullie het ontwerp voor diverse modellen sterk verbeterd.


App / Dutch Bird Alerts

Om Dutch Bird Alerts toekomstbestendig te maken was het noodzakelijk om alles te vernieuwen. Een flinke klus, temeer ook de accounts van de voorheen afzonderlijke sites (dutchbirding.nl en dutchbirdalert.nl) samengevoegd moesten worden. Sommigen hebben daardoor inlog- of andere problemen ervaren, maar ernstige storingen zijn uitgebleven. De vondst van de Alpenheggenmus was een mooie test case en getuige de opkomst werkte de app uitstekend. Op dit moment wordt er volop getest met een nieuwe versie van de app, die we spoedig hopen te lanceren. Gebruikers die toch nog problemen ervaren worden verzocht dat te melden via de feedback-optie (zie rechterzijde scherm homepage) of op het forum.


Smoelenboek & lijstjes

Mooi is het om te zien hoe actief men al gebruik maakt van het Smoelenboek. Voor de herkenbaarheid willen wij wel vragen om een foto van jezelf te plaatsen en niet van een vogel of iets anders.

De oude vertrouwde lijstjes die je naast de ranking kon aanmaken zijn niet verdwenen. In de nabije toekomst komt hiervoor een nieuwe functionaliteit waarin deze zullen terugkomen.


Zoekfunctie

Een zoekfunctie ontbreekt nog in de website. Door het samenvoegen van de drie websites, alsmede de diverse soorten en bronnen van informatie, is het bij de ontwikkeling lastig gebleken om een goede zoekfunctie te maken of te vinden die alle beschikbare informatie op een consistente en deugdelijke wijze kan doorzoeken. Het ontwikkelen hiervan heeft onze hoogste prioriteit.


Tot slot
Naast het oplossen van onvolkomenheden en onderdelen die (nog) niet goed zijn overgezet zal de komende tijd hard verder worden gewerkt aan het doorontwikkelen van deze website. Suggesties en tips blijven meer dan welkom. Geef deze dan graag hier door.


Bestuur & redactie Dutch Birding Association