Nieuws

Nieuwe website binnenkort gelanceerd

25 maart 2016  ·  Bestuur & redactie Dutch Birding Association

UPDATE 3:
Op vrijdag 1 april om (ongeveer) 20:00 uur zal de oude website www.dutchbirding.nl uit de lucht zijn. Ook de DB-Alerts zijn vanaf dat moment offline. Dit zal naar verwachting ongeveer drie uur duren.  nieuwe site

Aan alle bezoekers van www.dutchbirding.nl. Op 1 april a.s. (géén grap!) wordt de nieuwe website van Dutch Birding gelanceerd. Het adres blijft hetzelfde, maar de site is in een volledig nieuw jasje gestoken en 'onder de motorkap' zijn veel veranderingen en verbeteringen doorgevoerd.


Wat is er veranderd?
Op de nieuwe site vind je een aantal vernieuwingen. Hieronder alvast een voorproefje.


Huisstijl - International journal on Palearctic birds
Het ontwerp van de website is gebaseerd op de vernieuwde huisstijl van Dutch Birding. Deze huisstijl zul je gaan zien in alle uitingen van Dutch Birding.

DB huisstijl


Drie websites in één
De drie websites www.dutchbirding.nl, www.dutchbirdalerts.nl en www.dutchavifauna.nl zijn samengevoegd tot één website. Heb je je als gebruiker aangemeld en ben je ingelogd, dan kun je met één en hetzelfde account door deze drie delen van de website heen gaan.


Eén account met extra mogelijkheden
Aan je account is ook je lidnummer gekoppeld, zowel dat van het tijdschrift als van Dutch Bird Alerts. Dit lidmaatschap geeft je een aantal extra rechten binnen de website, bijvoorbeeld het digitaal lezen van alle gepubliceerde Dutch Birding's, inclusief het meest recente nummer! In de nabije toekomst is het de bedoeling dat we deze mogelijkheden en de diverse lidmaatschapsvormen gaan uitbreiden.

In je account is het ook mogelijk om je gegevens te beheren en een digitaal 'smoelenboek' aan te maken en te delen met medevogelaars. Via het persoonlijk profiel wordt dit smoelenboek samengesteld. Je kunt nu, wanneer je ingelogd bent, snel je ranking, foto's en andere informatie delen met andere Dutch Birders. Tevens dienen de NAW-gegevens als input voor de ledenadministratie. Wijzigingen worden nu automatisch doorgegeven aan de ledenadministratie zodat de bezorging van het tijdschrift geborgd is.

Smoelenboek


Dutch Birding digitaal
Vanaf heden zijn alle gepubliceerde tijdschriften digitaal beschikbaar. Leden hebben binnen het huidige lidmaatschap toegang tot alle nummers. Ben je nog geen lid dan zijn tijdschriften ouder dan drie jaar vrij beschikbaar; je dient hiervoor wel een account te hebben. Dit account kan (als je dat nog niet hebt) gratis worden aangemaakt op de website.

DB Tijdschrift


Fotogalerij en reacties
Ook de opzet en het beheer van de fotogalerij is geheel vernieuwd. Zo worden foto's direct geplaatst zonder tussenkomst van een admin. Je eigen foto's staan nu ook in je persoonlijk profiel. Wel controleert de fotoredactie na plaatsing nog altijd wat er op de site is gezet.

FotogalerijForum
Reacties onder verschillende foto's kunnen worden gekoppeld en komen in een forum. Op die manier komt er meer structuur in reacties en zijn deze later makkelijker in de aparte, nieuw opgezette forum-omgeving terug te vinden. Ook zijn hier buiten de fotogalerij om nieuwe forumonderwerpen in aan te maken. Het forum wordt beheerd door de fotoredactie.

DB forum

DB-Alerts
De DB-Alerts-pagina is zowel qua layout als techniek volledig vernieuwd. Hiermee is de site toekomstbestendig gemaakt. Een belangrijke verandering heeft betrekking op het waarnemingenoverzicht. Dit blijft gewoon bestaan, maar alleen begunstigers van Dutch Birding kunnen op de website nog alle details van de waarnemingen zien.

DB alerts

Dutch Avifauna
In lijn met dutchbirding.nl en dutchbirdalerts.nl heeft ook dutchavifauna.nl een nieuw design gekregen. Op de achtergrond wordt de database regelmatig aangevuld met nieuwe gevallen van zeldzame soorten, foto's, video's en referenties.

DB AvifaunaBestuur, redacties en moderators
Dutch Birding Association